Wanneer moet ik mijn theoriecertificaat hebben?

Het is verstandig om aan het begin van uw rijopleiding ook te starten met de theorie-opleiding. Bij de tussentijdse toets (TTT) en bij het rij-examen moet je in het bezit zijn van het theoriecertifecaat. Het starten van de theorie-opleiding mag al met 17 jaar, maar voor het theorie-examen moet u 18 jaar zijn. Het theorie-certificaat is 1 jaar geldig.
Heb ik altijd dezelfde rij-instructeur?
Ja, dat is het voordeel van een kleine rijschool en past ook bij onze persoonlijke benadering.
Kan ik meteen beginnen met de rij-opleiding?
Er is momenteel geen wachttijd. Het is mogelijk binnen een week te starten.
Op welke leeftijd kan ik beginnen met lessen?
Voor de praktijklessen moet je 18 jaar zijn.
Hoeveel lessen zijn gemiddeld nodig om te kunnen slagen?
Het onderzoeksbureau Traffic Test benaderde voor het onderzoek naar het gemiddelde aantal lesuren eind vorig jaar ruim 3000 rijschoolleerlingen. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, het milieubureau Novem en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Hieruit blijkt dat een kandidaat voor het B-rijbewijs gemiddeld 38 lesuren nodig heeft. Uiteraard is het ook afhankelijk van je vaardigheid, leeftijd en ervaring bijvoorbeeld op scooter of tractor.
Is het mogelijk mijn rijbewijs “af te kopen”?
Dit is bij autorijschool Van de Sanden niet mogelijk.
Voor een gemiddelde leerling biedt Pakket B een redelijk zekerheid, maar geen garantie. Denkt u een bovengemiddeld aantal lessen nodig te hebben en wilt u wat meer zekerheid inbouwen, dan zit u met pakket C veilig.
Op welke dagen en tijden kan ik allemaal lessen?
Lessen zijn mogelijk op doordeweekse dagen van 07:00 uur tot 21:00 uur, op zaterdagen van 07:00 uur tot 16:00 uur en op verzoek op zondag.
Is het mogelijk pakketten in termijnen te betalen?
Ja. Wij zijn daar heel flexibel in.
Wat heb ik nodig voor het theorie-examen?
Een geldige pasfoto en legitimatiebewijs.
Wat heb ik nodig voor het praktijkexamen?
De oproepkaart; een geldig theoriecertificaat; een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs; de eigen verklaring; het ingevulde formulier Zelfreflectie en eventueel het adviesformulier van je tussentijdse toets
Moet ik de examens zelf aanvragen?
De rijschool vraag het praktijkexamen aan, zorgt voor de oproepkaart, de Eigen verklaring en het Zelfreflectieformulier. Het theorie-examen kan ook door de rijschool aangevraagd worden, maar kan het beste door de leerling zelf aangevraagd worden.