De intake

Het valt soms niet mee om een goede rijschool te kiezen die ook bij jou past. Je kent ons misschien al een beetje via een kennis of via onze website, maar wij vinden het belangrijk dat je ook zelf ervaart wie we zijn. Een rijopleiding duurt een tijdje, dus is het wel fijn als er een ‘klik’ is. Zo’n eerste kennismaking noemen we een intake.

Tijdens deze intake krijg je een goede indruk van wie wij zijn en van de opleiding. Natuurlijk zullen we alle tijd nemen om vragen van jou en je ouders te beantwoorden. Als alles duidelijk is gaan we een uurtje rijden. Je eerste gevoel met de lesauto. Je leert ook al wat grondbeginselen aan, zodat je ook kunt ervaren hoe je instructeur les geeft.

Na deze eerste les heb je een aardige indruk over onze rijschool en je instructeur. We hopen dat het je bevallen is en dat je besluit om voor onze rijschool te kiezen. Deze intake duurt ongeveer 2 uur en is geheel gratis bij afname van een pakket.

Hieronder meer informatie over de theorie- en praktijkopleiding.

De theorie opleiding

Er zijn verschillende manieren om je de kennis van de verkeerstheorie eigen te maken. Autorijschool Van de Sanden biedt de volgende zelfstudie mogelijkheden:

Theorieboek van Verjo

Wij bieden de beste boeken op dit gebied aan. Deze boeken van Verjo zijn rijk geïllustreerd en laten de theorie “spreken” met veel praktijkvoorbeelden. Dit boek is in dezelfde heldere stijl geschreven als het RIS praktijkbegeleidingsboek en zij vullen elkaar perfect aan. Bij dit uitgebreide theorieboek krijg je ook een inlogcode voor online oefenexamens en thematrainingen.

Online met Itheorie

Deze zelfstudie is geheel online.

Het pakket bevat

de complete theorie online
oefeningen voor gevaarherkenning
praktijkinstructies
50 volledige oefenexamens
Wij bieden zelf geen klassikale theorieopleiding, maar zullen je tijdens je theorie begeleiden waar nodig.

De praktijkopleiding

Autorijschool Van de Sanden leidt op volgens de “Rijopleiding In Stappen” methode. Zoals op de beginpagina al is aangegeven biedt deze methode heel veel voordelen voor de leerling.

Nog even de grootste voordelen op een rijtje

fors hoger slagingspercentage
hoge kwaliteit van de rijopleiding
stap-voor-stap aanpak
betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
inzicht in je vorderingen m.b.v. de leerlingkaart en ris-begeleidingsboekje
leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden
Bij deze methode hoort een praktijkbegeleidingsboekje. In dit boekje staan in feite alle onderwerpen van de praktijkopleiding helder en rijk geïllustreerd uitgelegd. Je houdt hierin ook je voortgang bij en weet op elk moment precies waar je ergens in de opleiding zit.

We houden rekening met leervoorkeuren van de leerling. Als een leerling het fijn vindt zelf de dingen te ontdekken, dan krijgt hij/zij daar de kans voor. Vindt de leerling het prettig als wij eerst oefeningen demonstreren, dan doen we dat graag.

Voor de les begint wordt duidelijk aangegeven wat in die les behandeld gaat worden. Op het einde wordt aangegeven wat in de volgende les behandeld gaat worden. Je hebt dan de mogelijkheid het betreffende hoofdstuk door te nemen, zodat je goed voorbereid aan de volgende les kunt beginnen. Je leest veel over de achtergrond van het autorijden en waarom je een handeling op een bepaalde manier moet uitvoeren. Je bouwt op deze manier veel meer kennis op dan bij de reguliere methode en wat heel belangrijk is: je krijgt veel meer effectieve rijtijd, omdat de instructeur minder uit hoeft te leggen.

Alle onderdelen van het autorijden leer je stap voor stap aan. Van makkelijk naar steeds moeilijker. Pas als je een onderwerp goed beheerst gaan we verder naar het volgende. Voor het aanleren van een onderdeel maken we waar het nodig is gebruik van rustige oefengebieden. Voorbeeld: het onderdeel “schakelen” zal eerst in zo’n omgeving aangeleerd worden. We worden dan zo min mogelijk gestoord door ander verkeer en kunnen ons volledig richten op het aanleren van het schakelen. Als het schakelen redelijk gaat, gaan we dit verder in het verkeer in de praktijk brengen, want dat is natuurlijk toch het leukste.

Een RIS instructeur wordt regelmatig (verplicht) begeleidt door CBR deskundigen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de RIS instructeur altijd op een hoog peil.

Menu